Ландо Норис с Макларън бе най-бърз в първия ден от първите тестове в Барселона, по-малко от месец преди старта на сезона във Формула 1. 

Резултатите определено не са показателни, но все пак бе много интересно какво ще бъде представянето на новите автомобили. 

Пилотът на Макларън бе зад волана през целия ден и в края изпревари с повече от половин секунда Шарл Льоклер с Ферари, който заедно със съотборника си Карлос Сайнц бе начело почти през цялото време. 

Резултатът на Норис обаче бе само със секунда по-слаб от най-доброто постижение на тестовете от миналата година, предвид това, че колите са доста по-различни отпреди заради новите правила. Той бе и с по-меките гуми. 

Джордж Ръсел и Люис Хамилтън с Мерцедес бяха 4-и и 5-и, като британецът караше след обед, а преди това следеше какво правят конкурентите. 

Световният шампион Макс Верстапен даде едва 9-о време, но автомобилът на Ред Бул предизвика доста коментари заради въведените серия иновации и алтернативни решения. Нидерландецът направи и цели 147 обиколки, при положение, че пилотите на Ферари общо имаха 153. 

По отношение на обиколките Норис бе с 87, Ръсел и Хамилтън имаха съответно 77 и 50, а доста обиколки завъртяха и Фернандо Алонсо с Алпин – 127 и Юки Цунода с Алфа Таури – 105.